Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen

Mijn missie

Ik geloof in mensen; in onze talenten, kwaliteiten & vaardigheden en ook in onze verdedigingsmechanismen en strategieën. Het is mijn missie om waardevolle inzichten mogelijk te maken die actief bijdragen aan het behalen van jouw professionele en persoonlijke doelen.

Mijn visie

Coachen is een vak. Het is een doelgericht proces waarbij ik als coach de coachee op een interactieve manier begeleid bij het vinden van zijn of haar antwoorden. Ik doe dat o.a. door vragen te stellen, verschillende werkvormen in te zetten en feedback te geven op wat ik hoor en zie tijdens onze gesprekken. Het doel is effectiever te worden in je gedrag door bewustwording & persoonlijke groei, het vergroten van je zelfvertrouwen en het verkennen, ontwikkelen en toepassen van jouw eigen mogelijkheden in je werk en in privé situaties.

Een coaching traject bevat in mijn ogen grofweg 3 elementen:

1) bewustwording,
2) bijleren en
3) inslijten.

Bewustwording

Elk coachingproces begint met het doorzien van patronen en het effect daarvan: wat zijn de effecten van je eigen gedrag; welke rol speel jij in jouw eigen leven?

Bijleren

Als je inzicht hebt in de patronen die je vaak zelf in stand houdt, weet je wat je niet meer wilt doen en is het tijd om bij te leren: welk gedrag gaat jou helpen effectiever te worden in je (werk)leven? Hoe pas je dat toe? Wat daarin past bij jou?

Inslijten

Je hebt nu je gedragspalet uitgebreid en het is belangrijk dat je daar (zelf)vertrouwen in krijgt zodat je het nieuwe effectieve gedrag blijvend kan in zetten, oftewel: dat het inslijt.

Coachen is een vak

Coachen is een gestructureerd proces waarbij het belangrijk is om als coach om bewust te blijven van dingen als projecties, overdracht en tegenoverdracht. Zelfreflectie, intervisie en feedback vragen aan collega's om blijvend te leren hoort wat mij betreft dus ook 'gewoon' bij het vak coachen.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten of vrijblijvend kennis maken om te verkennen wat wij eventueel voor jullie kunnen betekenen? Bel me, stuur een appje op +31 (0)6 24761086 of mail me (caroline@freeyourpotential.nl). Je hoort binnen 24 uur van me, ik ben benieuwd naar jouw vraag.