Be as much you as
you can be

Wat is ACT®, de methodiek

ACT® staat voor Analytical Compentence Tool, een psychoanalytisch meetinstrument dat inzicht geeft in jouw innerlijke drijfveren en daarnaast je natuurlijke kwaliteiten en competenties zichtbaar maakt. Het stelt je in staat meer over jezelf te weten te komen, erachter te komen of je jouw potentieel volledig benut en hoe je jezelf onbewust aanstuurt. Het levert dus veel waardevolle informatie op.

Werkwijze ACT®

De Analytical Competence Tool, kortweg ACT® combineert tekst en beeld: naast vragen die cognitieve reacties geven wordt er gebruik gemaakt van afbeeldingen. Reacties op beelden zijn altijd impulsief en dat maakt ACT een uniek meetinstrument omdat het een van de heel weinige is dat met beelden werkt. Het maakt daardoor o.a. onderscheid tussen natuurlijke en aangeleerde competenties. Wat van nature bij je past, zal - ook onder druk - niet vervormen. Aangeleerde competenties kosten energie en vervormen onder druk; dat kun je vergelijken met het autorijden met de handrem aan.

Resultaat ACT®

Je weet:

  • waar je van nature goed in bent en welk potentieel je nog kunt ontwikkelen
  • welke (natuurlijke) competenties je hebt en welke (natuurlijke) competenties je makkelijk kunt ontwikkelen
  • wat jouw 'overlevingsgedrag' is en wat daar de effecten van zijn,
  • welk gedrag is aangeleerd dat onder druk vervormt en je bovendien veel energie kost
  • wat je stress triggers zijn,
  • over welke innerlijke drijfveren je beschikt en
  • hoe gevoelig je bent voor stress en burn-out.

Tijdens een terugkoppelingsgesprek ontvang je uitleg en onderzoeken we samen de hypotheses die ik je voorleg op basis van je persoonlijke meting. Na afloop ontvang je een uitgebreide schriftelijke rapportage.

Je hoeft natuurlijk niet meteen een heel traject aan te gaan, soms is het genoeg om een ACT® Individueel te doen en daar een of twee gesprekken over te voeren om inzicht te krijgen in jouw patronen of een thema dat je eens goed onder de loep wilt nemen.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Wil je een adviesgesprek over hoe coaching, teamontwikkeling, sparren of een training jou, je team of organisatie verder kan helpen? Bel me, stuur een appje op +31 (0)6 24761086 of mail me (caroline@freeyourpotential.nl). Je hoort binnen 24 uur van me, ik ben benieuwd naar jouw vraag.