Hoe kleurrijk ben jij?

Wat is Insights Discovery, de methodiek

De kleurentaal van Insights is gebaseerd op het gedachtengoed van Carl Gustav Jung die het concept introduceerde van psychologische voorkeuren: ieder mens heeft een favoriete manier van omgaan met de wereld en de mensen om hem heen.

Werkwijze Insights Discovery

Jung gebruikte de bewustzijnsinstellingen Introversie en Extraversie en de functies Denken en Voelen, Gewaarworden en Intuïtie om duidelijk te maken waarom mensen verschillend op situaties reageren. Insights koppelt psychologische voorkeuren aan de inmiddels bekende kleuren helder Blauw, vurig Rood, stralend Geel en zacht Groen. Ze geven je inzicht je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom anderen mensen ander gedrag laten zien. Iedereen gebruikt in meerdere of mindere mate alle vier de kleuren, maar hoeveel van een bepaalde kleur gebruiken, verschilt.

Resultaat Insights Discovery

Behalve de 4 kleuren bestaat het Insightsmodel uit 72 persoonlijkheidstypen waarbij elk type de optelsom is van zowel een specifieke volgorde als intensiteit van de vier kleuren. Insights Discovery biedt inzicht in persoonlijke voorkeuren. En daarmee leer je meer over jezelf dan je in eerste instantie zou denken. Hoe je besluiten neemt en het liefste (en beste) leert, hoe je graag met anderen communiceer en hoe je aan anderen leidinggeeft of zelf bij voorkeur aangestuurd wordt.

Tijdens een terugkoppelingsgesprek ontvang je uitleg en onderzoeken we samen de vooronderstellingen die ik je voorleg op basis van je profiel en je ontvangt een schriftelijke rapportage.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten of vrijblijvend kennis maken om te verkennen wat wij eventueel voor jullie kunnen betekenen? Bel me, stuur een appje op +31 (0)6 24761086 of mail me (caroline@freeyourpotential.nl). Je hoort binnen 24 uur van me, ik ben benieuwd naar jouw vraag.