De wind kun je niet veranderen, wel de stand van je zeilen

Change management

Changemanagement is een gestructureerd proces om veranderingen in een organisatie door te voeren en als het goed is, gebeurt dit (bijna) constant. Je organisatie verandert immers voortdurend en de omgeving ook.

Aan changemanagement zitten twee kanten: context en gedrag; vaak wordt over de harde en zachte kant gesproken. De harde kant, de context wil je zodanig inrichten dat het gedrag dat je medewerkers als het ware worden uitgenodigd dat gedrag te vertonen. Daarnaast vraagt het coaching en training om alle medewerkers te laten oefenen met dat gedrag.

Als je alleen de context verandert, stuit je vaak op weerstand, als je alleen traint en coacht op gedrag vallen medewerkers na verloop van tijd weer terug in oude patronen. Het is belangrijk voor beide kanten aandacht te hebben en het gestructureerd in te zetten.

Ik werk samen met betrouwbare partners die mij aanvullen zodat wij samen jou kunnen begeleiden bij het effectief doorvoeren van veranderingen in je organisatie. Ik doe dat o.a. met Suzanne Thiessen.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten of vrijblijvend kennis maken om te verkennen wat wij eventueel voor jullie kunnen betekenen? Bel me, stuur een appje op +31 (0)6 24761086 of mail me (caroline@freeyourpotential.nl). Je hoort binnen 24 uur van me, ik ben benieuwd naar jouw vraag.